Accounting and Controlling Specialist

Bausch & Lomb har i över 160 år varit ett av dom ledande globala företagen inom ögonhälsa. Företaget har haft en nordisk organisation verksam i snart 30 år. Tillsammans når dom kvalitativa resultat, litar på sina medarbetare och lyssnar på deras kunder. Varje funktion och varje person i företaget är viktig. Bausch & Lomb Nordic AB är en del av Bausch Health Companies Inc, ett världsledande företag inom bland annat ögonhälsa med produkter inom kategorierna Pharma och Medical device. Globalt är dom idag ca 12 000 anställda. I Norden arbetar företaget med en bred portfölj inom området ögonhälsa fördelat på tre divisioner; Vision Care, Surgical och Pharma med många olika produkter och flera kundgrupper. Bausch & Lombs nordiska huvudkontor finns i Münchenbryggeriet i Stockholm. Hos Bausch & Lomb är alla kollegor lika viktiga och litar på varandra, arbetar mot gemensamma mål med hög kvalité och ansvarar tillsammans för att det ska kännas bra att komma till jobbet.

Accounting and Controlling Specialist till Bausch + Lomb

Bausch + Lomb behöver utöka sitt team med en Accounting and Controlling Specialist. En utvecklande tjänst där du kommer att få arbeta med många områden inom finans. Är du en kommunikativ person som skulle finna det stimulerande att arbeta i ett internationellt bolag med många kontaktytor är detta uppdrag något för dig.

Ansvar och arbetsuppgifter

 • Månadsbokslut
 • Ansvar för delar av bokföringen och redovisning av transaktioner.
 • Arbeta löpande med bokslut, redovisning enligt US GAAP och svenska bokföringsregler.
 • Säkerställa korrekta balanskontoavstämningar.
 • Involverad i att bygga upp reserver såsom garantireserver och kundreserver samt för t ex marknadsaktiviteter, budgeteringar och forecast.
 • Jobba i såväl nordiska valutor samt pund och dollar.
 • Accounting och controlling.
 • Etablera och upprätthålla tät kontakt med olika affärsområden, kundtjänst och financekollgorna i Norden och utanför.

Erfarenhet och kunskap

Vi söker dig som har cirka 3-5 års erfarenhet av en liknande roll och erfarenhet av att tidigare ha jobbat på ett internationellt bolag. Viktigt att ha erfarenhet av US GAAP. Att förstå skillnaden mellan ett bokslut i svenskt bolag och nordiskt/amerikanskt och kraven som följer med respektive. Du ska kunna förstå valuta och vad effekterna av att handla med olika valutor är. Du bör ha en bred bakgrund och förståelse av redovisning och det är starkt meriterande om du är van vid att hantera många olika valutor också i redovisningen. Vidare talar och skriver du obehindrat på både svenska och engelska. Du har en förmåga att strukturera upp och prioritera dina arbetsuppgifter samt att arbeta självständigt och är van vid att hjälpa till där det behövs.

Personliga egenskaper

Du är ansvarstagande, analytisk som person och med ett tydligt kommersiellt intresse för att förstå vad som finns bakom siffrorna. Du uppskattar att skapa relationer och samarbeta över gränser såväl gällande avdelningar internt som med kollegor på andra platser i världen och du har även en naturlig fallenhet och intresse för att se helheten med en öppenhet för förändringar. Du har mycket goda Excelkunskaper. Vi ser gärna att du är en prestigelös, flexibel och en snäll och hjälpsam person som vill bidra med dina åsikter och kunskaper i en snabbrörlig organisation. Du är en kommunikativ person som inte är rädd för att ta kontakt med olika funktioner inom bolaget även på en internationell nivå.

Vad erbjuder Bausch + Lomb

 • Arbetsglädje i ett personligt gäng som värdesätter att ha roligt tillsammans.
 •  Du erbjuds en utvecklande roll i ett bolag i ständig förändring.
 • Du får jobba nära nordiska kollegor, men också ha internationella kontaktytor i ett stort globalt företag.
 • Produkterna är av hög kvalitet och gör verklig nytta för användarna.
 • Stor tillväxtpotential på alla divisioner.
 • Kontor på attraktivt läge i Stockholm.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan redan idag. Frågor om tjänsten besvaras av Ann Winsborn, ann.winsborn@asearch.se

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin