Centrumchef Bredden

Alecta Fastigheter bildades 2021 och var redan från start ett av Sveriges största fastighetsbolag. Bolaget ägs till 100% av Alecta och avkastningen går tillbaka till Alectas cirka 2,6 miljoner pensionssparare. Idag äger Alecta Fastigheter 71 fastigheter i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Kalmar, Lund, Halmstad och Örebro. På kontoren i Stockholm och Göteborg finns idag ca 90 medarbetare. 

Centrumchef till Bredden               

Under våren 2024 kommer Alecta Fastigheter att överta förvaltningen av Bredden med egen personal. Vi söker nu en Centrumchef som med sin erfarenhet av kundrelationer och resultatansvar för handelsfastigheter ska bidra till bolagets fortsatta utveckling av handelsplatsen i Bredden.

Breddens bebyggelse utgörs idag främst av kontor, handel och Scandics stora konferenshotell med den karaktäristiska skyskrapan i svart glas. Handelsplatsen har vuxit kraftigt och i området planeras även ny bebyggelse med på sikt bland annat bostäder, förskolor, vårdboenden, hotell och fler verksamhetslokaler. Nya Bredden kommer att bli en modern och hållbar stadsdel med puls och liv dygnet runt, mycket bra shoppingmöjligheter, ett brett serviceutbud och goda kommunikationer.

Huvudsakliga ansvarsområden

Rollen som centrumchef innebär ett resultatansvar för handelsplatsen i Bredden och säkerställande av att uppsatta mål och nyckeltal uppnås. Tillsammans med kollegorna förvaltar och utvecklar centrumchefen handelsfastigheterna med fokus på nöjda kunder idag och i framtiden samt långsiktigt värdeskapande. Teamet för Bredden leds av marknadsområdeschefen och centrumchefen ingår i teamet tillsammans med kund- och fastighetschef, teknisk fastighetsutvecklare samt marknadskoordinator. Centrumchefen samarbetar också nära med projektavdelning och försäljningsansvariga.

Som centrumchef har du högt kundfokus och arbetar nära kunderna i alla kundresans faser från uthyrning, lokalanpassning och inflyttning till proaktiv löpande kunddialog och omförhandlingar.

I rollen ansvarar man för att kvalitetssäkra handelsplatsen för hyresgäster och besökare.

Centrumchefen agerar ambassadör både för handelsplatsen och Alecta Fastigheter och är tillgänglig och nåbar för hyresgäst och entreprenör, ser till och lyssnar in platsen på ett upplevelsevänligt sätt och sätter alltid hyresgästen i första hand.

Att utveckla affären och driva olika utvecklingsprojekt är en naturlig del av uppdraget. Hållbarhets- och digitaliseringsfrågor kommer vara självklara delar i utvecklingsarbetet. Centrumchefen har också ett nära samarbete med övriga kollegor inom bolaget samt är representant för Alecta Fastigheter i kontakter med kunder, entreprenörer och den lokala marknaden.

Som centrumchef har du ett stort och brett ansvar och arbetsuppgifter innefattande bl.a.:

 • Ansvara för alla kundrelationer och har löpande dialog med alla kunder inom handelsplatsen.
 • Resultatansvar för handelsfastigheterna.
 • Ansvarig för handelsfastigheternas budget, prognos och för att uppnå uppsatta mål och nyckeltal.
 • Driva och ansvara för omförhandlingar med syfte att sätta marknadsmässiga villkor.
 • Säkerställa affären i uthyrningsprocessen.
 • Driva affären och följa upp resultatet för fastigheterna.
 • I ledning av marknadsområdeschefen tas en övergripande affärsplan fram för hela området med input från centrumchefen och övriga teammedlemmar.

Erfarenhet och kunskap

 • Högskoleutbildning som t ex civilekonom, civilingenjör eller mäklarutbildning.
 • Minst 8 års erfarenheter från andra fastighetsbolag i roller med resultatansvar och kundansvar samt har arbetat med handelsfastigheter och har god förståelse för retailbranschen.
 • Har erfarenhet av att vara kravställare vid inköp av marknadstjänster och är kunnig inom fastighetsekonomi.
 • Brinner för retailbranschen och är intresserad av trender i samhället och av konsumtionsvanor.

Personliga egenskaper

 • I den här tjänsten är det viktigt att du är en lagspelare och har ett genuint intresse för att samverka med andra.
 • Ett affärsmässigt driv och ett genuint intresse för människor, kunder, medarbetare och utveckling av platser och fastigheter.
 • Du är trygg i dig själv och prestigelös.
 • Lösningsorienterad.
 • Relationsskapande med hög social kompetens och kommunikativ förmåga.

 

Alecta Fastigheter är ett relativt nytt fastighetsbolag och bland de största i Sverige – och bolaget växer. Tillsammans skapar medarbetarna lyftkraft åt platser, företag, verksamheter och människor. På Alecta Fastigheter får du en fantastisk möjlighet att vara en del av den fortsatta utvecklingen av fastighetsbeståndet i Bredden. Häng med!

 Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Alecta Fastigheter med A-Talent Search. Vi kommer att behandla ansökningar löpande så skicka in din ansökan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Hafström, helen.hafstrom@atalent.se eller Tea Nilsson, tea.nilsson@atalent.se

Observera att vi inte kan ta emot ansökningar via mail.

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin