Digital Sales Manager

Würth Elektronik

Würth Elektronik-koncernen med huvudkontor i Waldenburg, Tyskland, har cirka 8 000 anställda över hela världen och genererade en global försäljning på 823 miljon euro 2020. Würth Elektronik är ett av Würth-koncernens mest framgångsrika företag med 16 produktionsplatser världen över. Würth Elektronik driver internationellt tre affärsområden på olika marknader: Würth Elektronik eiSos är en av Europas största tillverkare av passiva och elektromekaniska komponenter. Mer än 550 försäljningsrepresentanter över hela världen utgör ett direktförsäljningsnät som är unikt i den här branschen. Würth Elektronik driver produktionsanläggningar i Europa, Amerika och Asien.

Würth Elektronik Sweden

Säljbolaget Würth Elektronik Sweden AB är en platt matrisorganisation som består av ca 30 personer. Företaget ansvarar för följande marknader: Sverige, Danmark, Norge och Island. Würth Elektronik tillverkar och säljer (ingen tillverkning i Sverige) elektronikkomponenter (induktorer, ferriter, kondensatorer, transformatorer, kontaktdon etc). Försäljningsbolaget Würth Elektronik Sweden AB omsätter ca 100 MSEK i Sverige.
Centrallager finns i Tyskland i Frankrike. Würth Elektronik kan oftast leverera sina produkter inom 24 timmar från ordertillfället. Bolaget ingår i Würth Elektronik-koncernen med huvudkontor i Waldenburg Tyskland, med cirka 8 000 anställda över hela världen. Würth Elektronik Sweden AB är en högpresterande organisation med mycket driv. Det är ett företag där individens insatser märks och också lyfts fram. Företaget är en smidig organisation med högt i tak och korta beslutsvägar.

Vad erbjuder Würth Elektronik Sweden

Du får arbeta med ett starkt varumärke som kan leverera högkvalitativa produkter snabbare än konkurrenterna. En gedigen introduktion och kontinuerlig produktutbildning. Det finns även karriärmöjligheter inom koncernen.

Digital Sales Manager till Würth Elektronik Sweden

Würth Elektronik Sweden har en god tillväxt i Sverige och vill nu utöka sitt team i Sverige med en helt ny tjänst som Digital Sales Manager.

Ansvar och arbetsuppgifter

Din uppgift som Digital Sales Manager på Würth Elektronik Sweden är främst inriktad på att identifiera, utveckla och bearbeta nya kunder och befintliga kunder för regionen. Arbetet innefattar; strategisk planering, kundbokning och presentation av vår produktportfölj vilket kräver en god förståelse för komponenternas användningsområde.

  • Boka videomöten med potentiella kunder tillsammans med kollegorna i distrikten.
  • Genomföra videomöten.
  • Marknadsföra våra komponenter, produkter och tjänster till nya, mindre och inaktiva kunder.

Ytterligare arbetsuppgifter kan vara:

  • Online chatt.
  • Utveckla och marknadsföra den första ”Your First Stop Shop” koncept. (webbplats och marknadsföring).
  • Nyhetsbrev och annonser.
  • Webbseminariekampanjer/digitala dagar.

Bakgrund, utbildning och kompetens

Ett krav för tjänsten är att du har någon form av utbildning inom elektronik eller elektromekanik (teknisk gymnasieutbildning funkar). Du bör kunna föra en dialog på hög teknisk nivå med Würth Elektroniks kunder.

Du som söker bör ha tidigare branscherfarenhet från liknade säljroller. Du har även ett tekniskt kunnande inom elektronik, en grundkunskap om komponenterna och erfarenhet av digital marknadsföring. Vi ser gärna att du har en god administrativ förmåga samt förmåga att uttrycka dig flytande i tal och skrift både på svenska och engelska. Även mycket goda kunskaper i Officepaketet. B-Körkort är önskvärt.

Din profil

Som person tror vi du är social, utåtriktad och drivande person som är självgående. Du är en har en social kompetens, kommunikativ och är resultatinriktad. Du har ett stort elektroniskt och tekniskt intresse. Du är en person som inte drar dig för att lyfta luren och ringa kalla samtal.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan redan idag. Frågor om tjänsten besvaras av Ann Winsborn, ann.winsborn@asearch.se

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin