Head of Business Development

WA3RM

WA3RM är världsledande inom utveckling och finansiering av cirkulära och biobaserade verksamheter i industriell skala för återvinning av restströmmar. Genom att omvandla outnyttjade restströmmar till användbara och värdefulla resurser bidrar vi till en positiv klimatomställning samtidigt som vi skapar nya gröna arbetstillfällen. Vi kallar det ”Bringing waste to life” för vi tror på att vi kan göra en märkbar skillnad för ett mer cirkulärt och livskraftigt samhälle.

Vi fokuserar på stora energikrävande industrier med välutvecklad och effektiv verksamhet. Dessa ger ett stadigt flöde av överskottsströmmar som erbjuder stora utmaningar vad gäller hållbarhet och som ofta är kostsamma för branschen att hantera inom sin egen sfär. Dessa flöden kan representera viktiga resurser för externa aktörer vilket är en av kärnaspekterna i WA3RMs erbjudande.

WA3RMs affärsidé är att fånga upp dessa överskottsströmmar för att skapa och finansiera hållbara, ofta livsmedelsproducerande verksamheter, där det cirkulära inslaget är dominerande. Utöver att återanvända outnyttjade resurser i form av restströmmar bidrar vi även tydligt till en nödvändig ökad svensk självförsörjning av livsmedel och många nya arbetstillfällen.

 

Head of Business Development

Rollen har fokus på att säkra nya affärsmöjligheter med lönsamhet för kund och därmed för WA3RM. Du är med och driver att sätta tillväxtmål för organisationen. Du är delaktig i att sätta strategin bolaget ska följa för att uppnå dessa mål och även för att kommunicera dessa samt se till att det genomförs.

I de affärsprojekt du själv driver ansvarar du även för att leda utvecklingsprojekt från projektidé till beslut i investeringskommitté.

Som Head of Business Development har man personalansvar för ett team med snart 4 affärsutvecklare och ingår i ledningsgruppen

 

Ansvarsområden

Som Head of Business Development ansvarar du för att:

 • Ta fram affärsmodeller för kundanläggningar
 • Ta fram marknadsanalys med förståelse för WA3RM´s kunders potentiella nya marknader
 • Äga kundens business case och samverka med övriga funktioner inom företaget för att säkerställa maximal kundnytta
 • ·Analysera, följa upp och coacha affärsutvecklarna i deras arbete och resultat.
 • Delta själv som affärsutvecklare
 • Säkerställa att affärsutvecklingsavdelningen har fungerande verktyg och hjälpmedel.
 • Hantera samtliga personalfrågor inom avdelningen.
 • Leda arbetet att ta fram företagets affärsplan, i samarbete främst med produktutvecklingschefen och finanschefen
 • Övergripande ansvar för företagets olika säljstödsystem och kanaler.
 • Utveckla och underhålla projektpipeline
 • Kommersiell projektledning från projektidé till projekteringsfas, inklusive överlämning till huvudprojektledare i konceptfas.

 

Erfarenhet och kunskap

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av projektförsäljning. Du har erfarenhet från tidigare säljledande positioner och att leda och följa upp på såväl aktivitet som resultat. Vi ser gärna att du som söker har en examen inom företagsekonomi eller likvärdigt, gärna även med högre utbildning inom något relevant tekniskt område.

Du har erfarenhet från entreprenader eller projektutveckling från infrastruktur, energi och/eller samhällsutvecklingssektorn.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

 

Personliga egenskaper

Som person är du en lösningsorienterad, pragmatisk och en mycket affärsdriven. Du har erfarenhet av att leda andra inom affärsutveckling.

Du är driven och strukturerad, van att jobba självständigt och att utveckla och driva processer.

 

WA3RM erbjuder

Hos WA3RM erbjuds du möjligheten att få arbeta med lösningar inom hållbarhet och energi som är ledande på området. Du får en fantastisk möjlighet att jobba med utvecklingsprojekt och innovativa lösningar. Du erbjuds möjligheten att vara en del i expansivt bolag med arbetskollegor som brinner för det man gör och som stöttar varandra till framgång. Inom WA3RM finns fina utvecklingsmöjligheter över tid då bolaget har tydliga strategier och mål att växa.

 

Ansökan

Frågor om tjänster besvaras av Maria Lindahl, rekryteringskonsult på A-Talent Search, maria.lindahl@atalent.se. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Välkommen att skicka in din ansökan

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin