Inköpschef

Vi söker för kunds räkning en Inköpschef till ett internationellt bolag med placering i Malmö.

Inköpschef

Inköpschefens ansvar är att utveckla det strategiska inköpsarbetet inom bolaget. Rollen kommer att vara ett stöd för inköpsorganisationen genom att skapa tydliga processer, minska kostnader och skapa bättre struktur och kvalitet i inköpsarbetet.

Team består av ett 10 tal funktioner inom inköp, varav fem är direktrapporterande.

 I rollen som Inköpschef rapporterar man till VD och ingår i ledningsgrupp

Arbetsuppgifter; 

  • Upprätta och implementera inköpsstrategier.
  • Etablera effektiva och säkra processer, rutiner och informationsflöden.
  • Helhetsansvar för avtals- och leverantörsuppföljning.
  • Driva och förbereda kontraktsförhandlingar med leverantörer.
  • Affärsförhandlingar, avtalsskrivning och dokumentation.
  • Tillsammans med inköpsorganisationen, driva kvalitetsuppföljningar och andra utvärderingar och proaktivt arbeta med utveckling av strategiska leverantörer.
  • Bidra till mervärde genom att stötta inköpsorganisationen i att skapa hållbara leverantörskedjor, minimera risk och reducera kostnader

Erfarenhet

God insikt och erfarenhet från likande roll i vad som krävs för att skapa synergier och utveckla kostnadseffektivitet och tydlighet i inköpsarbetet.

Mångårig erfarenhet av personalledning såväl som förhandlingsvana.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs att du har en god ledarförmåga och kan bidra till utveckling i organisationen. Du agerar alltid utifrån ett helhetsperspektiv för att säkra ett lyckat resultat för hela företaget. Vidare är du bra på att samverka samt skapa och behålla goda relationer, både internt och externt.

Du är resultat- och affärsorienterad med stark drivkraft och stort engagemang för att utveckla optimala sätt att arbeta.

Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och gedigen erfarenhet av att utveckla affärsmässiga relationer och tillför en bred kunskap från avtalstecknande.

Ansökan

Vi kommer att behandla ansökningar löpande så du är välkommen att ansöka redan idag. Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna rekryteringskonsult Maria Lindahl, maria.lindahl@atalent.se 

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin