Koncernredovisningschef

XPartners Samhällsbyggnads bolag utgör tillsammans en modern multidisciplinär teknikkonsultplattform inom Miljö & Samhällsbyggnad. Koncernen består av högt presterande bolag med stor kompetensbredd och ett tydligt hållbarhetsengagemang. Bolagen är erkänt drivna entreprenöriella företag med stark kultur, nytänk och värderingsdrivet ledarskap. XPartners Samhällsbyggnads affärsmodell bygger på grundfilosofin ”det lilla stora företaget” där värdeskapandet skapas genom samverkan. Tillsammans vill koncernbolagen spela en framträdande roll i hållbarhetsomställningen i Sverige.

Grunden till XPartners Samhällsbyggnad AB lades när Evolver Fund I förvärvade majoriteten i det Värnamobaserade teknikkonsultbolaget bsv arkitekter & ingenjörer AB. Efter det har man förvärvat Vänersborgbaserade Contekton Arkitekter Fyrstad AB, Stockholmsbaserade Hedström & Taube Projektledning AB, KMP Konsult AB samt Fidell AB. Idag har koncernen ca 100 medarbetare, närvaro på 12 orter i södra, västra och östra Mellansverige, inklusive Stockholm och Göteborg. Koncernen omsätter idag ca 300 miljoner SEK och det finns tydliga tillväxtmål. Läs mer om XPartners Samhällsbyggnad och respektive bolag: https://xpartners.se/

Koncernredovisningschef till XPartners Samhällsbyggnad AB

Vi söker nu en erfaren koncernredovisningschef med placering på kontoret i Stockholm.

Att vara koncernredovisningschef på XPartners Samhällsbyggnad innebär ansvar för koncernens redovisningsfrågor, koncernkonsolidering/-redovisning samt på sikt aktiemarknadsrelaterade arbetsuppgifter, då planer på en börsnotering finns.

Vidare ansvarar koncernredovisningschefen för att rapportering sker enligt fastlagd tidplan för respektive år.

Vid sidan av det strukturella arbetet innehåller tjänsten också mer projektorienterade arbetsuppgifter samt utveckling av arbetssätt.

Arbetet är av både operativ och strategisk karaktär och sker med hög kvalitet i enlighet med de krav som ställs av bolaget samt av externa lagar och regler.

XPartners Samhällsbyggnad är en koncern i tillväxt som befinner sig i ett spännande skede där man blir en nyckelperson på en utvecklingsresa med ett brett spektrum av arbetsuppgifter och många kontaktytor.

Erfarenhet och kunskap

Vi söker dig som är civilekonom och har ett antal års erfarenhet av att arbeta med kvalificerat ekonomiarbete och av koncernstrukturer.

·      Erfarenhet och kompetens inom redovisning, koncernredovisning och konsolidering.

·      Kompetens inom redovisningsstandard såsom IFRS och K3.

·      Upprättat årsredovisningar och deklarationer.

·      Förmåga att genomföra processer, koncernens redovisning och rapportering med god kvalitet.

·      Goda kunskaper i Excel och ser potential i att arbeta med mer automatiserade arbetsflöden.

·      Rollen innebär ett systemansvar för koncernens konsolideringssystem och personen vi söker har tidigare varit involverad i systemprojekt.

·      Uppdaterade kunskaper i regler och lagar.

·      Det är därutöver meriterande att ha erfarenhet kring revisionsprocesser, transfer pricing, företagsförvärv, börsrelaterade frågor samt skatt och moms.

·      Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Personliga egenskaper

·      Analytisk och har förmåga att se helheter.

·      Strukturerad och noggrann.

·      Har ett systemintresse och intresse för att vidareutveckla systemstöd internt.

·      Trivs med att arbeta i en miljö som präglas av utveckling, förbättring och tillväxt likväl som att arbeta mot deadlines och med tydliga månadsrutiner.

·      Flexibel, nyfiken, positiv och lösningsorienterad med en god förmåga att prioritera arbetet i en föränderlig miljö.

Ansökan

Rekryteringen hanteras av A-Talent Search AB, www.asearch.se. Vi intervjuar löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Har du frågor om tjänsten så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Helen Hafström, helen.hafstrom@asearch.se eller researcher Douglas Guström, douglas.gustrom@asearch.se

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin