Konstruktör/Projektingenjör

På 1950-talet startade Bertil Areskog Areco som en ren skrothandel. Sedan dess har företaget genomgått en stor utveckling och skiftat fokus. Idag köper man in stora volymer stål från de främsta stålverken och har flera fabriker för byggplåtsproduktion samt egna distributionskanaler. För 35 år sedan hade Areco ett fåtal anställda och en omsättning på 50 miljoner. Idag sysselsätter man 250 personer och har en omsättning på omkring 2 miljarder kronor. Från att ha haft ett lokalt fokus omfattar Arecos verksamhet nu en bred marknad i Europa.

Areco Profiles är idag en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåtsprodukter och riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter. Kunderna finns i 25 länder, produktionen och försäljningsställen i ett flertal europeiska länder. I Malmö har Areco Profiles sedan 2004 en fabrik för tillverkning av tak- och väggplåt, takpannor, lättbalk och plåtslageriprodukter. I Malmö finns sedan 2012 även en fabrik för produktion av takavvattningsprodukter. Utöver detta har man även en fabrik i Danmark samt en fabrik i Finland.

Konstruktör/Projektingenjör till Areco Profiles

Areco är nu inne i en expansiv fas och behöver nu utöka sitt team med en Konstruktör/Projektingenjör.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

I rollen som Konstruktör ansvarar du för projektering och dimensioner av Arecos produkter samt materilaspecifikationer så som bärandetakprofiler, lättbalkar, väggplåt, sandwichelement etc. Du ansvarar tillsammans med ansvarig Objektsäljare för att ta fram ett korrekt offertmaterial till kund och är ytterst ansvarig för kalkylunderlag och dimensionering. Du har en löpande dialog med kunden gällande projekteringsfrågor och deltar vid kundmöten/byggmöten tillsammans med säljaren. Viktigt att också fungera som tekniskt stöd till säljaren och kunder samt arkitekter och övriga konstruktörer vid behov. Vi söker dig som är en driven och nyfiken person. Du är ordningsam och vågar ta för dig och ifrågasätta om saker kan bli bättre.

Erfarenhet och kunskap

Meriterande med erfarenhet men inget krav.

Personliga egenskaper

Som person är du drivande och strukturerad med en öppen inställning. Du har lätt för att kommunicera och har en förmåga att driva flera projekt parallellt. Du har en helhetssyn men fastnar inte i detaljer samtidigt som du är tillräckligt noggrann för att leverera ett gott resultat. Du trivs med att arbeta i grupp och har lätt för att föra en teknisk diskussion med både kollegor och kunder.

Vad erbjuder Areco Profiles

Hos Areco Profiles erbjuds du ett utvecklande och stimulerande arbete i en verksamhet med tydliga värderingar, ett unikt medarbetarengagemang, en smittande entusiasm och ett starkt fokus på kundens behov.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan redan idag. Frågor om tjänsten besvaras av Ann Winsborn, ann.winsborn@asearch.se

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin