Kund- och fastighetschef Bredden

Alecta Fastigheter bildades 2021 och var redan från start ett av Sveriges största fastighetsbolag. Bolaget ägs till 100% av Alecta och avkastningen går tillbaka till Alectas cirka 2,6 miljoner pensionssparare. Idag äger Alecta Fastigheter 71 fastigheter i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Kalmar, Lund, Halmstad och Örebro. På kontoren i Stockholm och Göteborg finns idag ca 90 medarbetare.

Kund- och fastighetschef till Bredden

Under våren 2024 kommer Alecta Fastigheter att överta förvaltningen av Bredden med egen personal. Vi söker nu en Kund- och fastighetschef som med sin erfarenhet av kundrelationer och resultatansvar för kontorsbestånd ska bidra till bolagets fortsatta utveckling av kontorsbeståndet i Bredden.

Breddens bebyggelse utgörs idag främst av kontor, handel och Scandics stora konferenshotell med den karaktäristiska skyskrapan i svart glas. Handelsplatsen har vuxit kraftigt och i området planeras även ny bebyggelse med på sikt bland annat bostäder, förskolor, vårdboenden, hotell och fler verksamhetslokaler. Nya Bredden kommer att bli en modern och hållbar stadsdel med puls och liv dygnet runt, mycket bra shoppingmöjligheter, ett brett serviceutbud och goda kommunikationer.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Kund- och fastighetschefen har resultatansvar för kontorsbeståndet i Bredden, vilket innebär att säkerställa att uppsatta mål och nyckeltal uppnås.
 • Uppdraget innebär att tillsammans med kollegorna inom Alecta Fastigheter förvalta och utveckla fastigheterna med fokus på nöjda kunder idag och i framtiden samt långsiktigt värdeskapande.
 • Kund- och fastighetschefen ingår i ett team tillsammans med teknisk fastighetsutvecklare och marknadsområdeschef samt samarbetar även nära med centrumchefen, projektavdelning och försäljningsansvariga.
 • I tjänsten ingår ansvar för fastigheternas affärsplan, budget, prognos och att uppnå uppsatta mål och nyckeltal.
 • Kund- och fastighetsansvarig har högt kundfokus och arbetar nära kunderna i alla kundresans faser från uthyrning, lokalanpassning och inflyttning till proaktiv löpande kunddialog och omförhandlingar.
 • Att utveckla affären och driva olika utvecklingsprojekt är en naturlig del av uppdraget.
 • Hållbarhets- och digitaliseringsfrågor kommer vara självklara delar i utvecklingsarbetet.
 • Rollen innebär ett nära samarbete med övriga kollegor inom bolaget samt att vara representant för Alecta Fastigheter i kontakter med kunder, entreprenörer och den lokala marknaden.

Som Kund- och fastighetschef har du ett stort och brett ansvar och arbetsuppgifter innefattande bl.a.:

 • Vårda och utveckla relationer med våra kunder.
 • Driva affären och följa upp resultatet för fastigheterna.
 • Strategiskt och strukturerat arbeta med utveckling av fastigheter, kluster och platser tillsammans med kollegor inom Alecta Fastigheter.
 • Styra interna och externa resurser samt vara ambassadör och representant för bolaget i externa kontakter.

Erfarenhet och kunskap

Relevant högskoleutbildning, t ex civilingenjör samhällsbyggnad eller motsvarande.

Du har ca 8 års erfarenheter från fastighetsbranschen och andra fastighetsbolag i liknande roll med resultat- och kundansvar samt erfarenhet av kontorsbestånd.

Personliga egenskaper

 • I den här tjänsten är det viktigt att du är en lagspelare och har ett genuint intresse för att samverka med andra.
 • Du är engagerad i ditt arbete och i dina kunder och deras behov.
 • Du är positiv och relationsskapande med hög social kompetens och god kommunikativ förmåga.
 • Du är trygg i dig själv, prestigelös och lösningsorienterad.
 • Du är noggrann och har förmågan att skapa struktur i en dynamisk och föränderlig miljö.

Alecta Fastigheter är ett relativt nytt fastighetsbolag och bland de största i Sverige – och bolaget växer. Tillsammans skapar medarbetarna lyftkraft åt platser, företag, verksamheter och människor. På Alecta Fastigheter får du en fantastisk möjlighet att vara en del av den fortsatta utvecklingen av fastighetsbeståndet i Bredden. Häng med!

 Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Alecta Fastigheter med A-Talent Search. Vi kommer att behandla ansökningar löpande så skicka in din ansökan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Hafström, helen.hafstrom@atalent.se eller Tea Nilsson, tea.nilsson@atalent.se

Observera att vi inte kan ta emot ansökningar via mail.

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin