Leasing Manager Retail

Alecta Fastigheter bildades 2021 och var redan från start ett av Sveriges största fastighetsbolag. Bolaget ägs till 100% av Alecta och avkastningen går tillbaka till Alectas cirka 2,6 miljoner pensionssparare. Idag äger Alecta Fastigheter 71 fastigheter med ett fastighetsvärde på 54 mdkr. Fastigheterna finns i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Kalmar, Lund, Halmstad och Örebro. På kontoren i Stockholm och Göteborg finns idag 65 anställda.

Alecta Fastigheter fortsätter att växa och bygga ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag. Målet är att växa genom både förvärv och utveckling, i kombination med aktiv förvaltning och stort kund- och hållbarhetsfokus.

Leasing Manager Retail till Solna Centrum

Solna Centrum har ett strategiskt läge i en av Sveriges snabbast växande kommuner, mitt i ett dynamiskt stadsutvecklingsområde där Solna Stad nu växer samman med Stockholms innerstad via Hagastaden. Solna Centrum är idag ett levande stadscentrum med en bred mix av service, kontor, bostäder, handel, restauranger och caféer som lockar miljontals besökare varje år. Med sitt starka kommunikationsläge utgör centrumet en viktig knutpunkt både idag och i framtiden. Solna Centrum utgörs av 6 fastigheter och den uthyrningsbara area är 79 400 kvm varav ca 40 000 kvm är butiker och restauranger.

Huvudsakliga ansvarsområden

I tjänsten som Leasing Manager Retail är du en del i arbetet med att förvalta och utveckla Solna Centrum där det idag finns ca 120 butiker/restauranger på ca 40 000 kvm. Fokus är på nöjda kunder idag och i framtiden samt långsiktigt värdeskapande. Du ingår i ett team tillsammans med Centrumchef, Marknadsansvarig, Marknadskoordinator, Floor Manager, biträdande Kund- och Fastighetschef samt Teknisk Fastighetsutvecklare och samarbetar nära med Projektledare och Uthyrare Kontor. Leasing Manager Retail rapporterar till Centrumchef och placering är i Solna Centrum.

Som Leasing Manager Retail har du högt kundfokus och arbetar nära kunderna i alla kundresans faser, från uthyrning genom proaktiv uppsökande införsäljning, framtagande av hyresavtal samt medverkande vid lokalanpassning och inflyttning. Du ansvarar för den löpande kunddialogen och de omförhandlingar av befintliga hyresavtal som Centrumchefen delegerar till Leasing Manager Retail. Att utveckla affären och delta i olika utvecklingsprojekt är en naturlig del av uppdraget. Hållbarhets- och digitaliseringsfrågor kommer vara självklara delar i utvecklingsarbetet. Som Leasing Manager har du ett nära samarbete med övriga kollegor inom bolaget samt är representant för Alecta Fastigheter i kontakter med kunder, entreprenörer och den lokala marknaden.

Erfarenhet och kunskap

Du har minst fem års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom retail med ett stort befintligt kontaktnät. Du har goda kunskaper inom hyresjuridik, erfarenhet av förhandlingar samt av att upprätta hyresavtal. Du har också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Din drivkraft att göra affärer är stark. Du är trygg i dig själv, prestigelös, nyfiken och ser möjligheter. Du brinner för retail och dina kunder och har ett genuint intresse av att utveckla platser och fastigheter. Du är lösningsorienterad och relationsskapande med hög social kompetens och god kommunikativ förmåga.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Alecta Fastigheter med A-Talent Search. Vi kommer att behandla ansökningar löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Helen Hafström, helen.hafstrom@atalent.se Observera att vi inte kan ta emot ansökningar via mail.

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin