Marknadsområdeschef

Alecta Fastigheter bildades 2021 och var redan från start ett av Sveriges största fastighetsbolag. Bolaget ägs till 100% av Alecta och avkastningen går tillbaka till Alectas cirka 2,6 miljoner pensionssparare. Idag äger Alecta Fastigheter 76 fastigheter med ett fastighetsvärde på 56 mdkr. Fastigheterna finns i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Kalmar, Lund, Halmstad och Örebro. På kontoren i Stockholm och Göteborg finns idag ca 90 anställda.

Alecta Fastigheter fortsätter att växa och bygga ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag. Målet är att växa genom både förvärv och utveckling, i kombination med aktiv förvaltning och stort kund- och hållbarhetsfokus.

Marknadsområdeschef till Bredden

Nu söker vi en Marknadsområdeschef till Bredden, en stark handelsplats och ett uppskattat kontorsområde, som på sikt ska kompletteras med bl a flera kvarter för bostäder. Tjänsten innebär att du som Marknadsområdeschef blir ansvarig för att bygga den organisation som ska förnya och utveckla området både på kort och längre sikt.

Bredden ligger i anslutning till E4:an, strax söder om Upplands Väsby. Dagens bebyggelse utgörs främst av kontor, handel och Scandics stora konferenshotell med den karaktäristiska skyskrapan i svart glas. Handelsplatsen har vuxit kraftigt och butiker finns idag både öster och väster om motorvägen. I området planeras på sikt ny bebyggelse med bland annat cirka 2 000–2 500 bostäder, förskolor, vårdboenden, ett nytt hotell och fler verksamhetslokaler.

Huvudsakliga ansvarsområden

Som Marknadsområdeschef har du det övergripande ansvaret för områdets utveckling i syfte att skapa attraktiva och hållbara platser. Det gör du genom att tillsammans med ditt team driva platsutveckling kopplat till framtagen vision för området.

 • Du har resultatansvaret för marknadsområdet, dvs du säkerställer att uppsatta mål och nyckeltal uppnås.
 • Du agerar som representant för bolaget gentemot kommunen och det lokala näringslivet.
 • Du har personalansvar för teamet och ansvarar för att coacha, utveckla, leda och stärka dina medarbetare.

Erfarenhet och kunskap

 • Du har minst 10 års erfarenheter från andra fastighetsbolag i roller med ansvar för resultat, kund, personal och utveckling.
 • Du har erfarenhet av kommersiella fastigheter och gärna både kontor och handel.
 • Erfarenhet av affärs- och platsutveckling samt vana att samarbeta med stad/kommun är meriterande.
 • Högskoleutbildning, civilekonom, civilingenjör eller liknande

Personliga egenskaper

 • Goda ledaregenskaper som grund föra att coacha, inspirera och entusiasmera team och kollegor. Samt för att kunna driva förändring.
 • Ett affärsmässigt driv och ett genuint intresse för människor och kunder samt för att utveckla affären.
 • Nyfikenhet på modern teknik, digitalisering, energi- och hållbarhetsfrågor.
 • God förmåga och mod att driva utveckling och förändring.

Du är också en relationsskapande person med hög social kompetens och kommunikativ förmåga. Trygg och stabil i dig själv, prestigelös och har förmågan att hantera olika viljor, drivkrafter och motstånd. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter som du har förmågan att föra vidare till andra.

 Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Alecta Fastigheter med A-Talent Search. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Helen Hafström, helen.hafstrom@atalent.se Observera att vi inte kan ta emot ansökningar via mail.

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin