Projektchef World Thermal Service AB

WTS AB är ett svenskt brännartillverkande företag och en ledande expert på att omvandla olje-, gas- och koleldade pannor till lönsam, effektiv och framtida säker biomassaförbränning. WTS möjliggör för kunderna att konvertera till förnybara bränslen och samtidigt öka sina vinster. WTS levererar även mulitbränslebrännare och bränslebearbetnings-utrustning för nya installationer. Kunder finns inom processindustrin, energiföretag, pelletsindustrin och massa- och pappersföretag.

WTS har sedan över 25 år tillbaka varit verksamma över hela världen och idag finns pågående projekt i Europa, Nordamerika, Sydamerika och Asien. Bolaget befinner sig i en tillväxtfas och har stora ambitioner att växa de kommande åren. WTS är ett dotterbolag till BKtech, som man även samarbetar med i vissa projekt.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som Projektchef ansvarar du för att framgångsrikt koordinera och integrera projektets övergripande omfattning, inklusive kostnadsrapportering, budgethantering, tidsplan, kvalitet och säkerhet. Ansvaret innebär även att ständigt säkra utvecklingen av projektet på ett produktivt och kostnadseffektivt sätt utifrån gällande målsättningar, strategier och andra riktlinjer.

 • Utförande av projektet i enlighet med kontraktets tekniska och kommersiella villkor samt ansvar för projektets ekonomiska och tekniska resultat.
 • Administration av projektet samt upprättande och uppdatering av projektplan.
 • Bemanna, organisera projektet och stödja projektgruppen med deras uppgifter samt vara primär kontaktpunkt för kunden.
 • Bistå säljavdelning vid förhandling av avtal.
 • Leda projektet i enlighet med tidsplanen.
 • Ansvarig för månadsrapportering till styrgrupp och/eller VP-projekt
 • Rapportera projektuppdatering till kund.
 • Riskhantering, koordinera trimteam och delta/övervaka i driftsättning, uppstart och trimning av systemen.
 • Samordna med trimnings- och designteam efter avslutat projekt för att utvärdera projekt och slutdokumentering.

WTS AB är ett mycket intressant framtidsföretag som verkar i en växande bransch med stora tillväxtmöjligheter. WTS ABs lösningar för hållbar energiproduktion är framtagna i nära samarbete med industrin, och behovet av att energikonvertera är idag större än någonsin. WTS AB växer snabbt i takt med efterfrågan. Inom bolaget, och även i moderbolaget, finns det ett stort engagemang, idéer och innovationer som bådar för framgång, både i närtid och på sikt. Arbetar du inom energiområdet och har ambitionen att använda din kompetens att leda projekt, både på den svenska marknaden och i andra länder? Då kan detta vara en fantastisk möjlighet. Genom att hjälpa kunder inom svensk industri att gå från fossila bränslen till förnybar och fossilfri bioenergi kommer du att vara en viktig del av klimatomställningen.

WTS anställda finns på olika orter runt om i Sverige och huvudsakligen utgår man från hemmet. I Göteborg finns ett större kontor som man delar med moderbolaget och även i Norrköping kommer ett kontor att finnas från början av 2023. BKtechs huvudkontor ligger Blomstermåla där även tillverkningsenhet finns.

Erfarenhet och kunskap

 • Du har god kompetens inom energiområdet och framför allt inom förbränning, pannor och energianläggningar.
 • Utbildning inom relevant tekniskt område på högskolenivå är meriterande.
 • Du har erfarenhet av att leda grupper, t ex som projektledare med uppdrag som innebär fokus på ekonomi, kvalitet och tidsplaner.
 • Dina kunskaper i svenska och engelska är goda, såväl muntligt som skriftligt.

Personliga egenskaper

 • För att lyckas i rollen måste du trivas med att jobba både självständigt och i grupp.
 • Du är resultatinriktat och din mycket goda kommunikationsförmåga gör att du klarar av att samordna dina projekt på ett tydligt sätt.
 • Du har en god helhetssyn och arbetar strukturerat för att hålla deadlines.
 • Du är en nyfiken och lyhörd person som tycker om att, tillsammans med andra, hitta de bästa lösningarna för kunden.
 • Du kommer att driva projekt som består av konstruktörer, IT- och teknikkompetenser. Vi är ett prestigelöst gäng som samarbetar tätt för att driva projekten framåt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar WTS AB med A-Talent Search. Vi kommer att behandla ansökningar löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Helen Hafström, helen.hafstrom@atalent.se eller researcher Isabella Katz, isabella.katz@atalent.se. Observera att vi inte kan ta emot ansökningar via mail.

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin