Projektingenjör Till Xervon

XERVON är en ledande totalleverantör av ställningar och väderskydd till bygg- anläggnings- och industriprojekt i Sverige. Företaget använder ställningsmaterial och utrustning från de ledande tillverkarna och finns med egna depåer på flertalet platser i landet. XERVON har kunnandet och resurserna att hyra ut och montera ändamålsenliga ställningar och väderskydd för såväl komplexa som riktigt stora och tidskritiska bygg-, anläggnings-, renoverings- och revisionsprojekt. XERVON med sina ca 300 medarbetare, arbetar långsiktigt och med högt säkerhetsmedvetande och är en del av den tyska industrikoncernen REMONDIS.

Projektingenjör till XERVON

XERVON utökar nu teamet med en Projektingenjör. I rollen kommer du stödja verksamheten i olika projekt genom att designa och beräkna ställningar och väderskydd samt säkerställa dimensioneringshandlingarna för dessa, inklusive statiska beräkningar. Du kommer också att ha ett nära samarbete med våra kollegor i BERGNÄSET, vilket är vårt systerbolag.

XERVON erbjuder

  • Erfarna och dedikerade kollegor.
  • Du får stort ansvar på ett stort bolag med många resurser.
  • Utvecklingsmöjligheter i en global koncern.
  • Möjligheten att få vara med och forma din roll utifrån erfarenhet och kunskap. 

Arbetsuppgifter

  • Designa ställningar och väderskydd i 3D med hjälp av BIM-verktyg såsom Revit och Scaffplanner.
  • Säkerställa dimensioneringshandlingar för ställning och väderskydd inklusive statiska beräkningar samt ansvara för att handlingarna tillmötesgår kraven i AFS 2013:4.
  • Bereda och planera de större projekten genom att ta fram arbetsberedningar och materialspecifikationer.
  • Utbilda andra samt vara delaktig i vidareutveckling av system, arbetssätt, metoder och policys.

 Erfarenhet och utbildning

Krav för tjänsten inkluderar en akademisk utbildning som byggingenjör med inriktning mot konstruktionsteknik eller civilingenjör inom samhällsbyggnad, eller motsvarande. Vi letar efter någon med erfarenhet av konstruktionsberäkningar och arbete med stålkonstruktioner. Det är en fördel om du tidigare har arbetat med stål och har kunskap inom området. Om du har använt program som Revit och Autocad är det ett extra plus. Din erfarenhet kommer att vara viktig för att säkerställa att våra projekt blir både högkvalitativa och effektiva. En bred kompetens inom olika BIM-verktyg är nödvändig, och kunskap inom FEM är meriterande. Erfarenhet av RFEM betraktas som en fördel. Utöver teknisk kompetens förväntas du ha klassiska kvalifikationer såsom B-körkort, behärskning av Microsoft365 och goda kunskaper i engelska. Tyska kunskaper betraktas som meriterande. 

Personliga egenskaper

Vi söker en Projektingenjör med engagerande och motiverande egenskaper. Vi värdesätter en utåtriktad och kommunikativ person som är självgående och resultatinriktad. Du bör vara noggrann och ansvarstagande och ha en mycket god teknisk förståelse samt ha utmärkta administrativa, planerings- och prioriteringsfärdigheter. Du är också en problemlösare. Det är viktigt att du tycker om att samarbeta med andra och att det är roligt att komma ut och träffa kollegorna på depåerna runt om i landet.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan redan idag. Frågor om tjänsten besvaras av Ann Winsborn, ann.winsborn@atalent.se

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin