Projektledare

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Atrium Ljungberg äger, utvecklar och förvaltar fastigheter med fokus på att skapa attraktiva och hållbara stadsmiljöer där människor vill leva, arbeta och vistas – idag och i framtiden. Atrium Ljungberg finns där Sverige växer, i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö, där man förvaltar sina områden med egen kompetent och engagerad personal. Tillsammans med kunder, kommuner och andra samarbetspartners får Atrium Ljungberg platser att utvecklas och växa i enlighet med visionen – Alla vill leva i vår stad.

Projektledare

Det händer fortsatt mycket på Atrium Ljungberg som har en fantastisk projektportfölj med både kommande och pågående projekt. Nu förstärker Atrium Ljungberg projektorganisationen och söker en Projektledare till projektområdet Centrala och Norra Stockholm. Som projektledare kommer du att arbeta med kommersiella projekt i Slussen och/eller Hagastaden där du ansvarar för genomförande av projekt mot uppfyllda projektmål. Både Slussen och Hagastaden är stora intressanta utvecklingsområden innefattande kontor men även handel, bostäder och annat spännande innehåll. Projekten är av komplex karaktär då de innefattar mycket komplex infrastruktur och nätverk av olika trafikbanor.

Atrium Ljungberg driver projekt i Styrgrupper och som projektledare arbetar du tätt tillsammans med andra roller såsom t.ex. affärsutvecklare, uthyrare och förvaltare. Det är styrgruppens gemensamma uppgift att driva projektet mot uppsatta mål.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Som projektledare driver du projektet mot uppsatta projektmål avseende tid, avkastning/investering, produkt och nöjd kund.
 • Du driver med byggherrens perspektiv från tidiga skeden, planering, projektering, uppstart, budget/kalkyl, upphandling och genomförande.
 • Du tillsätter och leder organisationen som ansvarar för genomförande av projektet.
 • Du handlar upp entreprenader, konsulter och annan extern kompetens. 
 • Du ansvarar också för att lagar och föreskrifter efterlevs; arbetsmiljölagstiftning, miljöbalken, plan- & bygglagen etc.
 • I dina arbetsuppgifter ingår också att agera stöd till egna organisationen gällande t ex upphandlingsfrågor, projektering, kalkyl och tidiga skeden.

Kvalifikationer och erfarenhet

 • För att kunna leda större projekt i komplexa sammanhang tror vi att du har med dig denna erfarenhet och är en senior projektledare.
 • Dina byggtekniska kunskaper är gedigna och du har även stor fallenhet för affärsmässiga frågeställningar och ekonomi.
 • Du har erfarenhet från byggherresidan.
 • Det är meriterande om du tidigare drivit projekt på delad entreprenad.
 • Du har avslutningsvis en för tjänsten relevant universitets-/högskoleutbildning exempelvis inom byggteknik, väg & vatten, samhällsbyggnad eller liknande.

Personliga egenskaper

Du trivs i en samordnande roll som kräver social kompetens och där du får möjlighet att bygga relationer med kunden och andra inblandade parter. Du driver projekt med öppenhet, engagemang och gott ledarskap. Du är en van beslutsfattare, trygg i dig själv och med god samarbetsförmåga. Du är lyhörd, diplomatisk och lösningsfokuserad, har god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete och har lätt för att växla mellan helhetsperspektiv och detaljer. Genom affärsmässighet och proaktivitet skapar du resultat och framdrift i projektet. Du är trygg i rollen som projektledare och tydlig i beställarrollen mot upphandlade konsulter och entreprenörer.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Atrium Ljungberg med A-Talent Search. Vi kommer att behandla ansökningar löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Helen Hafström, helen.hafstrom@asearch.se

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin