Projektledare VS

Umia grundades 2010 och är en koncern som är drivande inom installationsbranschen. Umia Syd AB är en del av den starkt växande koncernen som har cirka 850 medarbetare i lokalägda dotterbolag från Luleå i norr till Ystad i söder. Koncernen omsätter ca 1,5 miljarder kronor. Koncernbolag är Umia Sweden AB med huvudkontor i Umeå. Umia Syd AB är en del av Sydregionen som innefattar två bolag, Umia Syd AB och Umia Ystad AB. I Skåne är vi ca 200 anställda och har kontor i Malmö, Ystad och Simrishamn. Umia Syd AB har sitt huvudkontor i Malmö. Koncernen bygger på lokal ägarförankring och smart Umiametodik, dvs gränsöverskridande samverkan mellan olika teknikområden som utförs med lokalt engagemang och kunnande. Detta sammanfattas i ett ord som blivit ett begrepp i branschen: Umiamodellen. Med erfarenhet, teknisk kompetens och gränsöverskridande samarbete inom verksamhetsområdena rörteknik, fläktteknik, elteknik, energiteknik, reglerteknik, sprinklerteknik, säkerhetsteknik och teknikkonsult skapar Umia resurs- och energieffektiva installationslösningar för framtiden.

Hållbarhet

Hos Umia spänner hållbarhet över miljömässiga, ekonomiska, samhälleliga och etiska frågor. Det är ett omfattande arbete som sker lokalt i varje bolag och i samarbete med vår delägare Alder som har mycket samlad kompetens inom området. Alder är ett nordiskt investeringsbolag som engagerar sig i bolag som kan bidra till lösningar till de utmaningar världen står inför. Målet är att skapa bästa möjliga förutsättningar för långsiktig utveckling av hållbara teknikföretag. Med det menas företag vars produkter eller tjänster levererar en tydlig miljövinst eller effektivare utnyttjande av knappa resurser. Umia ska vara branschledande inom resurs- och energieffektivisering och därmed bidra till utvecklingen av ett globalt hållbart samhälle. Det gör vi tillsammans genom vår unika och tekniköverskridande arbetsmetodik Umiamodellen.

Umias kärnvärden

 •  Vi-känsla
 •  Innovation
 • Professionalism
 • Effektivitet

Projektledare VS till Umia

Umia söker en erfaren och ansvarstagande Projektledare Rörteknik till vårt team i Malmö.

Ansvar och arbetsuppgifter

 • Planera, leda och samordna projekten samt säkerställa att rätt resurser och befogenheter är tillgängliga.
 • Delta aktivt i projekten och ansvara för nödvändiga åtgärder.
 • Att med utgångspunkt från entreprenadavtal ansvara för projektets tekniska och ekonomiska genomförande.
 • Verka för merförsäljning i kombination med god kundrelation.
 • Visst personalansvar ingår i rollen.
 • Arbeta enligt Umiamodellen och samverka mellan alla tekniker (UTK, EL, VE, VS,).
 • Grundkompetensen ska vara inom rörteknik/VVS men utöver detta får du möjlighet att utvecklas inom övriga teknikområden.
 • Tekniskt och ekonomiskt ansvar i projekten.
 • Du har många kontakter internt och med uppdragsgivare samt andra entreprenörer och intressenter.
 • Delta vid slutbesiktningar.

Målet är att sätta Umia på kartan och arbeta i framtagna processer, UMIA-modellen och att slutföra riktigt bra projekt.

Erfarenhet och kunskap

Vi söker en person med VS-utbildning eller VVS-ingenjörsutbildning (VVS-certificat) samt minst 5 års branscherfarenhet från VS. Kunskap inom entreprenadsjuridik är meriterande. Personen har cirka 5 års erfarenhet av projektledning inom rörteknik exempelvis som ledande montör. Svenska flytande i tal och skrift. Det finns en god kunskap i rörteknik och personen känner sig trygg inom projektledning. Det är meriterande om kandidaten har erfarenhet av att arbeta med kalkylering, dvs ha kunskap i hur en kalkyl byggs upp. Även god datorkunskap och kännedom i Office-paketet samt Systemkunskap.

Personliga egenskaper

Vi söker en positiv och tydlig ledare som är bra på att samarbeta. Vi ser att personen ska kunna samverka mellan olika teknikområden men även kunna samarbeta med sina kunder/beställare och medarbetare. Någon som är bra på att kommunicera med olika parter. Personen ligger framme med beställningar och planering, personalplanering, leveransplanering, planerar ekonomiskt framåt och behöver därför vara strukturerad i sitt sätt att arbeta. Du har rutin att dokumentera verksamheten. Stabil och hanterar stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och motgångar. Du är också lösningsorienterad och analytisk som person och är bra på att kunna ta tag i uppkomna problem och vara villig hitta alternativa vägar. Du är lyhörd på vad andra tycker och kan anpassa sig efter deras förslag/idéer.

Vad erbjuder Umia

Umia är ett starkt växande företag och du får komma in och bygga upp organisationen med fokus på UMIA-modellen. Det finns många olika möjligheter att växa i organisationen. För rätt person finns det stora möjligheter att växa inom koncernen, både vertikalt och horisontellt.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan redan idag. Frågor om tjänsten besvaras av Ann Winsborn, ann.winsborn@asearch.se

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin