Projektuthyrare

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Vi äger, utvecklar och förvaltar fastigheter med fokus på att skapa attraktiva och hållbara stadsmiljöer där människor vill leva, arbeta och vistas – idag och i framtiden. Vi finns där Sverige växer; i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala, där vi förvaltar våra områden med egen kompetent och engagerad personal. Tillsammans med kunder, kommuner och andra samarbetspartners får vi platser att utvecklas och växa i enlighet med vår vision – Alla vill leva i vår stad.

Atrium Ljungberg har en befintlig projektportfölj där en av målsättningarna är att investera i framtida byggrätter motsvarande cirka 30 mdkr innan 2030, detta i redan ägd mark eller erhållna markanvisningar. Hagastaden, Slussen, Slakthusområdet och Sickla är alla områden med befintligt eller kommande tunnelbaneläge och anses samtliga vara ”framtidslägen” med stor uthyrningspotential.

Portföljen börjar nu att realiseras och i det arbetet blir Leasing och projektuthyrarna en viktig motor. I fokus står det avgörande arbetet med att skapa innehåll och hyresgäster som bidrar till respektive områdes vision och koncept.

Som projektuthyrare arbetar du med strategisk projektuthyrning och storkundsbearbetning samt bidrar i utvecklingen av Atrium Ljungbergs fastighetsområden i affärsutvecklingsprojekt. Med tanke på den spännande utveckling som nu pågår i flertalet stadsdelar i Stockholm behöver uthyrningsavdelningen utökas med ytterligare en projektuthyrare.

Genom att i denna roll medverka till att skapa en variation av innehåll för ett stadsliv där alla människor trivs, känner trygghet och inspireras kommer denna tjänst att vara både utmanande och kittlande samt en unik möjlighet för rätt person.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Vara ansvarig för projektuthyrningsarbetet från tidigt skede hela vägen till undertecknat hyreskontrakt.
 • Arbeta med strategisk projektuthyrning och storkundsbearbetning samt genomföra olika införsäljningsaktiviteter.
 • Ha övergripande intäkts- och resultatansvar för de projekt man ansvarar för.
 • Vara delaktig i styrgrupp (tillsammans med exempelvis affärsutvecklare, projektchef/projektledare och fastighetschef) från tidiga skeden och bidra med exempelvis intäktsanalyser, kundinsiktsstudier, marknadsanalyser, konceptutveckling och marknadsföringsstrategier.
 • Ansvara för att ta fram strategiska uthyrningsplaner och därefter aktivt driva realiseringen av respektive plan.
 • Bearbeta uthyrningsmarknaden bl a genom att aktivt delta i olika uthyrningsforum samt ta del av trender och rapporter för att ständigt vara uppdaterad.
 • Visualisera och förmedla en vision på ett övertygande sätt.
 • Driva konceptualisering av projekt, vad kunden vill ha och vilka delar som är bärande i ett projekt.

Kvalifikationer och erfarenhet

 • Gedigen erfarenhet av att hantera större kommersiella uthyrningsaffärer med goda resultat och minst några års erfarenhet av projektuthyrning
 • Erfarenhet inom retail/etablering och/eller tenant rep är meriterande
 • God förmåga att utforma och arbeta enligt strategisk uthyrningsplan
 • God förmåga att projektleda, hålla ihop affären mot kund och övriga intressenter
 • God förmåga att sälja in en vision
 • Erfarenhet och god förmåga att driva framgångsrika hyresförhandlingar
 • Kännedom om affärsmodeller för kommersiella lokaler
 • Kunskaper inom lokalhyresjuridik
 • God branschkännedom

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett genuint engagemang och stark drivkraft att vara med och påverka utvecklingen av framtidens stadsutveckling. Du har ett kommersiellt tänkande med förmåga att identifiera goda affärsmöjligheter. Du är vidare en kommunikativ person som har förmågan att entusiasmera och förmedla en vision, känsla och målbild. Du driver frågor framåt med stort självförtroende och med målet att leverera resultat och uppfylla kundförväntningar. Eftersom rollen innefattar stora kontaktytor, internt såväl som externt, är du duktig på att skapa och bibehålla långsiktiga relationer. Du håller dig uppdaterad om marknadstrender, inte minst genom ditt stora kontaktnät. Du är duktig på samverkan och du delar vår uppfattning om att det är just tillsammans med andra som man skapar bästa möjliga resultat.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Atrium Ljungberg med A-Talent Search. Vi kommer att behandla ansökningar löpande så du är välkommen att ansöka redan idag. Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna rekryteringskonsult Helen Hafström, helen.hafstrom@atalent.se eller researcher Isabella Katz, isabella.katz@atalent.se

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin