Teknisk Fastighetsutvecklare Bredden

Alecta Fastigheter bildades 2021 och var redan från start ett av Sveriges största fastighetsbolag. Bolaget ägs till 100% av Alecta och avkastningen går tillbaka till Alectas cirka 2,6 miljoner pensionssparare. Idag äger Alecta Fastigheter 71 fastigheter i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Kalmar, Lund, Halmstad och Örebro. På kontoren i Stockholm och Göteborg finns idag ca 90 medarbetare.

Teknisk fastighetsutvecklare till Bredden      

Under våren 2024 kommer Alecta Fastigheter att överta förvaltningen av Bredden med egen personal. Vi söker vi nu en Teknisk fastighetsutvecklare som med sin erfarenhet ska bidra till den fortsatta utvecklingen av Alectas bestånd i Bredden.

Som Teknisk fastighetsutvecklare är man en av 10 Tekniska fastighetsutvecklare som arbetar med Alectas bestånd i Stockholm och Göteborg. Det finns flertalet spännande projekt på gång för att finna smarta framtida lösningar för fastighetstekniken i beståndet, både företagsövergripande och inom det egna fastighetsområdet. Inom bolaget pågår även projekt inom klimatriskhantering, fastighetskommunikation samt underhållsplaneringar i stort.

Breddens bebyggelse utgörs idag främst av kontor, handel och Scandics stora konferenshotell med den karaktäristiska skyskrapan i svart glas. Handelsplatsen har vuxit kraftigt och i området planeras även ny bebyggelse med på sikt bland annat bostäder, förskolor, vårdboenden, hotell och fler verksamhetslokaler. Nya Bredden kommer att bli en modern och hållbar stadsdel med puls och liv dygnet runt, mycket bra shoppingmöjligheter, ett brett serviceutbud och goda kommunikationer.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Som teknisk fastighetsutvecklare är du tekniskt sakkunnig inom fastighetsbeståndet och rapporterar till marknadsområdeschefen.
 • Du samverkar nära med kund- och fastighetschefen, centrumchefen och din kollega som också är teknisk fastighetsutvecklare. Dessutom ingår du i forum med alla fastighetsutvecklare som leds av teknisk chef.
 • I uppdraget är du ansvarig för tekniken inom ditt fastighetsområde och ekonomin kopplad till dessa frågor samt för att leda externa fastighetstekniker.
 • Rollen innebär även arbete med projektledning, underhållsbudget, driftbudget, tekniska utredningar.
 • Du initiera, leder samt upphandlar teknikinvesteringar och underhållsprojektprojekt i fastigheterna.
 • Det är ett omväxlande arbete där man får hantera stora som små frågor och där det ställs krav på att kunna prioritera och delegera.
 • I tjänsten ligger ett stort fokus på modern teknik, digitalisering, energi- och hållbarhetsfrågor.

Som fastighetsutvecklare har du ett stort och brett ansvar med arbetsuppgifter innefattande bl.a.:

 • Alla tekniska frågor rörande fastigheterna
 • Ansvar för drift- och underhållskostnader i fastigheterna
 • Planering och genomförande av teknik- och digitaliseringsprojekt, långsiktig underhållsplanering samt underhållsprojekt
 • Aktivt driva energi- och hållbarhetsarbete i fastigheterna
 • Ansvara för säkerhetsarbetet i fastigheterna
 • Styrning av externa resurser samt vara ambassadör och representant för bolaget i externa kontakter
 • Delta i ombyggnads- och utvecklingsprojekt, utredningar

Erfarenhet och kunskap

För att lyckas i rollen som Teknisk fastighetsutvecklare har du en relevant eftergymnasial utbildning, inom t ex teknik, bygg eller fastighetsteknik, samt ca 8 års erfarenhet som teknisk förvaltare av kommersiella fastigheter.

Du är en erfaren och modern teknisk förvaltare med ett genuint intresse för ny teknik, digitalisering, energi-och hållbarhetsfrågor.

 Personliga egenskaper

 • Som person är du engagerad, nyfiken och kommunikativ med förmågan att skapa goda relationer både inom och utanför organisationen.
 • Du har ett affärsmässigt driv och med god dialog och lyhördhet bidrar du till stor nöjdhet hos våra kunder. På ett prestigelöst sätt kan du även ta en diskussion när det behövs.
 • Du trivs med att ta ansvar och har god förmåga att arbeta parallellt med olika pågående arbetsuppgifter och kan prioritera och delegera.
 • Genom ditt självständiga och problemlösande arbetssätt bidrar du till ditt ansvarsområdes fortsatta utveckling och lönsamhet.
 • Eftersom Alecta Fastigheter är i en uppbyggnadsfas så är det viktigt att du trivs i en dynamisk och föränderlig miljö där flexibilitet, kreativitet och samarbete är av största vikt.

Alecta Fastigheter är ett relativt nytt fastighetsbolag och bland de största i Sverige – och bolaget växer. Tillsammans skapar medarbetarna lyftkraft åt platser, företag, verksamheter och människor. På Alecta Fastigheter får du en fantastisk möjlighet att vara en del av den fortsatta utvecklingen av fastighetsbeståndet i Bredden. Häng med!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Alecta Fastigheter med A-Talent Search. Vi kommer att behandla ansökningar löpande så skicka in din ansökan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Hafström, helen.hafstrom@atalent.se eller Annie Huynh, annie.huynh@atalent.se

Observera att vi inte kan ta emot ansökningar via mail.

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin