Tranformation Manager-Operational Exellence

E.ON Sverige är en del av den internationella energikoncernen E.ON SE med huvudkontor i Essen, Tyskland. Inom koncernen jobbar runt 70 000 personer i 15 länder. Verksamhet utgörs i huvudsak av två affärsområden: smarta distributionsnät och innovativa energilösningar för deras kunder. Utöver Sverige har E.ON koncernen verksamhet i Danmark, Tyskland, Norge, Storbritannien, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Italien, Österrike, Slovenien, Kroatien, Slovakien, Tjeckien, Ungern, Polen, Rumänien och Turkiet.

E.ONs mål är att förbättra människors liv. Det gör man genom att ge samhället energin som behövs för att vardagen ska fungera för alla. Samtidigt arbetar man hårt för att energin ska användas smartare för att vårda jordens resurser. E.ON driver omställningen till förnybar energi och ett elektrifierat samhälle och med hjärtat i hållbarhet som verkar på en marknad i ständig förändring. Ett nytt energilandskap växer fram och efterfrågan på förnybar energi ökar. På E.ON är du med och gör skillnad på riktigt. De har storleken och ambitionen som krävs för att ställa om till hållbar energiproduktion i samhället. Tillsammans med deras kunder och partners skapar de superkrafter som gör skillnad – idag och för framtiden.

E.ON levererar el, värme och smarta energilösningar till ungefär 1 miljon privat- och företagskunder kunder i Sverige.

 

Transformation Manager- Operational Excellence

Du kommer att ingå i ett dynamiskt team som leder implementeringen av E.ON Business System i hela E.ON Nordics inom kundlösningar. Du kommer att driva projekt för att realisera hållbara prestationsförbättringar, samtidigt som du förändrar kulturen. Du kommer att arbeta nära ledning i transformationen, samtidigt som du coachar och utbildar organisationen att fortsätta och driva förändringen på egen hand. Det yttersta målet med E.ON Business System är att skapa ett nytt arbetssätt som leder till hållbara resultat som kontinuerligt förbättras över tid.

Ansvarsområden/Arbetsuppgifter

  • Utveckla och implementera ett resultatstyrningssystem för att skapa transparens kring resultat och följa upp processer för att förbättra affärsresultat.
  • Etablera en faktabaserad förbättringskultur i organisationen för att leverera ännu bättre resultat.
  • Förbättra arbetssättet ur ett End-2 End perspektiv
  • Få chefer och medarbetare i organisationen med i varje steg av transformationen för hållbar förändrin
  • Ge utbildningar och workshops i lean och andra förändringsmetoder
  • Coacha chefer och medarbetare i sin förändringsresa
  • Utföra dataanalys och identifiera förbättringsmöjligheter

Erfarenhet och kunskap

För att bli framgångsrik i rollen har du relevant utbildningsbakgrund och erfarenhet av förändringsledning i stora organisationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av Operational Excellence/Lean. Det är även meriterande om du har arbetat som Managementkonsult eller är certifierad inom Lean/Six Sigma samt har erfarenhet av arbete i produktions- eller tillverkningsmiljöer.

Du har mycket goda kunskaper i både engelska och svenska.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen tror vi att du är resultatorienterad och trivs i mixen av dataanalys & faktabaserat beslutsfattande samtidigt som du trivs med att jobba med förändringsledning.

Vi söker dig som är driven person med bra analysförmåga som gillar att arbeta strukturerat med hög fokus på kvalitet samt har förmåga att se helheten och att arbeta långsiktigt. 

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin