Automationsingenjör

Actemium har verksamhet i Stenungsund sedan flera år tillbaka. Vi utför alla typer av infrastruktur- och automationsarbeten över hela Sverige. Vi gör alla typer av jobb inom el- och automation och kan tack vare vårt nätverk ta oss an ett stort eller litet projekt med kort varsel. Genom vårt marknadsorienterade kunnande och drivna medarbetare anlitas vi ofta för omfattande och komplexa projekt. Vi bildar ett nätverk av specialister som tillsammans med våra kunder förbättrar deras produktionsprocesser. Vårt nätverk består av 400 affärsenheter som är 100% dedikerade till industrin. Dessa affärsenheter finns i 40 länder runt om i världen och vanligtvis nära våra kunder. På vårt kontor i Stenungsund är vi idag 75 anställda.

Automationsingenjör till Actemium

Som Automationsingenjör kommer du att utgå från vårt kontor i Stenungsund, men våra industriprojekt finns runt om i Sverige. Vår affärsenhet inom Actemium har kärnkompetens inom automation och industriell teknik och utför skräddarsydda automationslösningar för broar och andra infrastrukturprojekt med samhällsviktiga funktioner. 

Actemium erbjuder

Actemium ger dig chansen att samarbeta med kunniga experter, projektledare och programmerare. I ditt arbete kommer du uppleva en mångfald av uppgifter som ständigt utmanar och utvecklar dig. Arbetsmiljön är stimulerande och präglas av en härlig gemenskap där din personliga utveckling är av högsta värde. Genom regelbundna utbildningar och stark gemenskap erbjuds du möjligheter till kontinuerlig utveckling. Du kommer att tillhöra en större koncern med varumärken såsom Actemium, Emil Lundgren, Eitech Electro och INAC som erbjuder tjänster inom elteknik och automation.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som Automationsingenjör med SCADA-specialisering hos Actemium kommer du arbeta med många spännande arbetsuppgifter som exempelvis:

 • Programmering av SCADA system.
 • Förstudier, projektering och upphandlingar.
 • Utveckling av egna kundrelationer.
 • Vara med från projektets början till driftsättning.
 • Programmering av operatörspaneler.
 • Teknisk dokumentation.

Utbildning

Vi ser gärna att du är utbildad Högskoleingenjör inom automation eller programmering. Du har ett par års relevant teknisk arbetslivserfarenhet, gärna i en liknande roll. 

Erfarenhet

 • Ett krav är att du väl behärskar minst en SCADA-programvara såsom iFix, PCS 7 eller WinCC OA.
 • Meriterande om du kan programmera PLC.
 • Du har inte bara tekniskt kunnande utan även erfarenhet av att hantera kundrelationer på ett framgångsrikt sätt.
 • Det är fördelaktigt om du har kunskaper inom områdena nätverk och databashantering.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Körkort är önskvärt då resor förekommer.

Egenskaper

Du är en person som gillar att hjälpa andra och förstår vad kunderna behöver. Du bör också vara flexibel eftersom projekten ändras snabbt. Att kunna jobba bra i grupp är också viktigt eftersom samarbete i projektgrupper är en stor del av jobbet. Du är en noggrann person som har ett strukturerat arbetssätt. Vi söker en Automationsingenjör som har förmågan att kommunicera på en strategisk och övergripande nivå. Förmågan att artikulera tekniska koncept och lösningar är av central betydelse för att säkerställa effektiv kommunikation både internt och med våra kunder.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan redan idag. Frågor om tjänsten besvaras av Ann Winsborn, ann.winsborn@atalent.se

Kontaktperson
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin